god-hygiejne1

Sådan sørger du for en god hygiejne på arbejdspladsen

Artiklen indeholder reklamelinks

I disse Coronatider er det særligt vigtigt med en god hygiejne. Bliv klogere på, hvordan du som chef sørger for en god hygiejne på arbejdspladsen her.

Danmark er så småt ved at åbne op igen efter en periode med nedlukning af det meste af landet på grund af COVID-19. Skoler, private arbejdspladser og diverse storcentre, restauranter og butikker er så småt i gang med at åbne op igen, og det betyder blandt andet, at de ansatte for alvor begynder at kunne møde ind på arbejde igen.

Med flere ansatte på arbejdspladsen stiller det dog også nogle krav til hygiejnen. Sygdom smitter og spreder sig, og i disse Coronatider er det derfor også særligt vigtigt at sikre, at der er en god hygiejne på arbejdspladsen for at undgå smittespredning af Coronavirussen.

Her giver vi dig gode råd til, hvordan du som leder kan sørge for at gøre arbejdspladsen mere hygiejnisk, så dine ansatte trygt kan møde ind på arbejde uden den store bekymring for at gå at smitte hinanden.

Sørg for hyppig rengøring

Noget af det vigtigste, når det kommer til hygiejne, er rengøring. En grundig rengøring forhindrer bakterier og virus i at sætte sig og sprede sig til forskellige mennesker, og er derfor afgørende i forhold til at mindske smittespredning. Det er derfor også en god idé at sætte frekvensen på rengøringen op, så arbejdspladsen bliver rengjort oftere.

Her er det vigtigt at særligt overflader samt kontaktpunkter, som alle ansatte er fælles om at bruge og dagligt rør ved, bliver rengjort grundigt. Det drejer sig blandt andet om den fælles kaffemaskine, printermaskiner, dørhåndtag og lyskontakter. Derudover skal alt det udstyr dine ansatte internt deler med hinanden på arbejdspladsen også gøres grundigt rent og sprittes af ofte. Det gælder blandt andet tastaturer, mus, telefoner samt headsets.

Investér i berøringsfrie vandhanervaske-haender

Et af de steder, hvor der virkelig kan samle sig mange bakterier er på vandhaner. Alle de ansatte på arbejdspladsen vil i løbet af dagen have brug for at vaske hænder, og det kan hurtigt løbe op i rigtig mange hænder, der dagligt rør ved vandhanerne.

Når man slukker for vandhanen efter at have vasket hænder, vil de bakterier, der sidder på vandhanen blive overført tilbage til personen igen, hvilket gør, at hænderne aldrig blive helt rene og fri for bakterier. Hvis bare én smittet person rør ved vandhanen, risikerer denne person dermed at smitte de øvrige personer, som rør ved vandhanen efterfølgende.

Som chef eller leder bør du derfor i høj grad overveje at investere i berøringsfrie vandhaner, som tænder og slukker automatisk, da det vil kunne være med til at højne hygiejneniveauet på arbejdspladsen væsentligt. Denne autoriserede VVS i Randers kan hjælpe dig med en hurtig og effektiv montering og installation af berøringsfrie vandhaner på arbejdspladsen, så dine medarbejdere trygt kan møde ind på arbejde og opretholde en god håndhygiejne.

Husk håndsprit til dine ansatte

Udover håndvask er håndsprit afgørende for at opretholde en god håndhygiejne. Da det kan være besværligt, og der ofte ikke er tid til at skulle vaske hænder flere gange om dagen på arbejdspladsen, er det en god idé at sørge for en masse håndsprit til arbejdspladsen, som både dine ansatte, men også dine kunder kan få gavn af.

Stil håndsprit forskellige steder på kontoret, hvor det er muligt, så dine ansatte og kunder altid har fri adgang til det. Særligt i mødelokaler til interne møder og kundemøder er det en god idé at sørge for, at der altid står håndsprit. Har du ikke så mange ansatte i virksomheden eller er budgettet til det, kan det også være en god service til dine ansatte at sørge for, at der står en håndsprit på hvert bord. På den måde har dine ansatte hver deres egen håndsprit på arbejdspladsen, som de frit kan bruge af.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Overcast Clouds
7
7º - 6º
91%
6.33 km/h
7.99
6.14
ons
7.18
6.06
tors
6.81
3.85
fre