Solen er på vej! Vær opmærksom på både dens gode og dårlige effekter

Artiklen indeholder reklamelinks

Solens gode og dårlige effekterAt mærke solens varme stråler prikke på huden, er noget af den bedste følelse vi kender. Det synes mange danskere i hvert fald. Men hvordan er det nu lige vi beskytter os bedst mod de farlige stråler, som findes i solen? Vi ønsker ikke solskoldning og slet ikke hudkræft. Men hvordan kan vi undgå den bedst muligt?

Hvis du som så mange andre mennesker på vores jord elsker solen højt, og elsker at mærke den prikkende varme fornemmelse, så er der råd af hente. Det er nemlig ikke kun gode ting solen gør ved os. Solen giver en dejlig farve på vores hud, den giver os D-vitaminer samt en helt masse livsglæde. Det er alt sammen vigtige ting, som vi ikke kan leve uden. Selvom solen gør alle disse gode ting for os, så skal vi også være varsomme og tage solens stråler alvorlige. Solen har nemlig også utrolig dårlig påvirkning på vores hud.

Der findes fire gode råd, som er ret nemme at huske. Hvis man følger disse råd, så kan man alligevel nyde en del timer i den dejlige varme sommersol, uden at få alvorlige skader. Selvom man følger rådene er det vigtigt stadig at lytte til sin krop og være opmærksom på solens virkning på huden.

Fire gode sol-råd

  • Skygge – søg skygge mellem tidsrummet 12-15
  • Solhat
  • Solcreme
  • Sluk solariet

Disse fire råd er gode at have med i bagagen, når du skal opholde dig i solen. Denne liste er sat op i den rækkefølge det er anbefalet. Hvis ikke man er god til at søge skygge eller på anden måde er ”tvunget” til at opholde sig i den bagende sol, så er den bedste løsning solcreme. Solcreme er meget udbredt i store dele af verden. Skandinaverne er faktisk ikke skabt til, at få så meget sol, som vi udsætter den for. Vi bruger ofte solarie og opholder os længe i solen, for netop at få den brune farve. Hvem ønsker at være den blegeste? Hvis man alligevel ikke kan holde sig fra solbadning, så er det vigtigt, at beskytte sin hud. Solen ælder huden og kan give grimme skader, som kan vare resten af livet, hvis ikke man tager det seriøst.

Solcreme

Produkter som kan beskytte huden kan man købe i mange forskellige varianter. Man kan købe produkterne i gel, lotion, spray eller den vi kender bedst creme- nemlig solcreme. Solcreme er helt klart den mest foretrukne i Danmark.

Ved at bruge solcreme reducerer du risikoen for at blive solskoldet eller andre former for grimme solskader. Dette betyder ikke, at hvis du bruger solcreme, så slipper du for grimme hudskader. Jo længere tid du opholder dig i solen, jo højere risiko er der for, at du får soleksem, solskoldning eller værst af alt, hudkræft. Derfor anbefales det, at opholde sig i korte perioder i solen og derefter søge skygge. Selvfølgelig stadig med beskyttelse i form af eksempelvis solcreme. Selvom du bruger solcreme er der nogle vigtige faktorer at huske på:

  • Solcremens evne til at beskytte dig (styrken i solcremen)
  • Hvilken stråling den beskytter imod
  • Hvilke type filter der er i solcremen.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Clear Sky
11
12º - 5º
68%
10.71 km/h
8.13
4.7
man
9.54
4.05
tirs
9.01
2.54
ons