Spar penge på rengøring med en robotstøvsuger

Artiklen indeholder reklamelinks

Et rent arbejdsmiljø er en forudsætning for en effektiv og produktiv arbejdsplads.

Et rent arbejdsmiljø forhindrer sygedage blandt medarbejderne ved at sikre gode rammer omkring deres kontorpladser og det inspirerer effektivitet i en anden grad, end et skrivebord fyldt med pizzabakker og halvtomme colaflasker.

Derudover er et rent kontormiljø en forudsætning for et positivt førstegangsindtryk, når der kommer (potentielle) kunder forbi til fremvisning eller måde.

Løsningen til alt dette hedder firmarengøring. Mange små, og de fleste mellemstore og store virksomheder outsourcer alt, der hedder rengøring til en ekstern virksomhed, der en gang eller to hver eneste uge tager sig af dette.

Ulempen ved denne metode er dog, at det koster en del penge til det eksterne firma.

En del af disse penge er mulige at spare ved hjælp af en såkaldt robotstøvsuger. Robotstøvsugeren er en fætter til den allerede veludbredte robotplæneklipper, der på et par timer kan klippe græsset selv på en velvoksen dansk græsplæne.

Robotstøvsugeren støvsuger hele rummet effektivt og automatisk. Man skal blot enten sætte robotstøvsugeren ned, når man forlader kontoret eller – hvis man har købt en af de dyrere og mere “fancy” robotstøvsugere – programmere til den helt selv at starte om natten og selv køre hjem til opladerstationen.

Langsom – men billig robotstøvsuger

Robotstøvsugeren er ikke lige så hurtigt som menneskelig arbejdskraft er. Det kan sagtens tage mange timer for robotstøvsugeren at tage et større kontorrum. Til gengæld klarer robotstøvsugeren det automatisk og kan udmærket sættes til at støvsuge gulvet over natten, mens medarbejderne er hjemme og sove.

Investerer virksomheden i et par robotstøvsugere frem for blot en er det muligt hver eneste nat at få støvsuget gulvet til helt ren tilstand, til når de første medarbejdere møder ind ved 7-8-tiden om morgenen.

Forudsætter investering til at starte med

I modsætning til løsningen, hvor man blot sætter et almindeligt rengøringsfirma til at klare firmarengøringen for ens virksomhed, forudsætter en robotstøvsuger en vis investering til at starte med.

En god og effektiv robotstøvsuger kan købes for cirka 8.000 kroner. For to gode robotstøvsugere skal virksomheden altså ud at lægge 16.000 kroner her og nu.

Til gengæld spares der mange penge på langt sigt.

Kan naturligvis ikke klare al rengøring

Behovet for manuel rengøring stopper ikke med en robotstøvsuger – desværre. Men den i praksis mest tidskrævende opgave, støvsugningen, bliver klaret af en robot.

Virksomheden kan her vælge fortsat at have ekstern rengøringshjælp, blot i langt mindre omfang end før og til at tage en mere dybdegående rengøring en gang eller to om måneden, eller selv at ”insource en løsning blandt egne medarbejdere en gang om måneden” OM MAN VIL.

Robotstøvsugeren kan nemlig ikke rydde op, tørre kanter af, vaske vinduer (med mindre, der indkøbes en robot specifikt til denne opgave, men det er en mere omfangsrig opgave end blot en almindelig robotstøvsuger).

Udviklingen i samfundet peger generelt mod robotter – at trivielle, manuelle opgaver langsomt bliver overtaget af automatiske og billige robotter. Vi har blot set begyndelsen i forhold til rengøring. Men allerede nu er det muligt at købe en robotstøvsuger – ligesom en robotplæneklipper – og spare de første mange penge på rengøringen i hjemmet.