Tricket Danmark kan spare hundredevis af millioner på

Artiklen indeholder reklamelinks

Cykler.

Så nemt er det for Danmark at spare mange hundrede millioner kroner hvert eneste år – både på hospitalsregninger og på mistet arbejdstid (og derved produktivitet).

Vi er i Danmark i forvejen glade for at cykle. Og det er nemt at komme rundt i byerne på ens tohjulede jernhest. I København alene er der mere end 390 kilometers dedikeret cykelsti – det sætter København op som nummer 1 på listen over fantastiske cykelbyer i verden.

Men fik endnu flere danskere smag for at tage cyklen på arbejde ville vi kunne spare mange hundrede millioner kroner på dette hvert eneste år.

Sunde danskere på cykler

Cyklen er motion ligesom at løbe en tur eller tage ned i fitnesscenteret. De danskere, der motionerer regelmæssigt og spiser sundt ikke alene lever mange år længere end de, der ikke gør – de repræsenterer også en langt mindre udgift for det danske sundhedsvæsen. De bliver ikke syge, skal ikke opereres og er i det hele taget “billige i drift”.

De sunde danskere står til at spare sundhedsvæsnet – der i dag slås med mange hundrede tusinde danskere, der har tillagt sig livsstilssygdomme som følge af for dårlig kost og for lidt motion – for mange hundrede millioner kroner. Og det stopper ikke her.

Arbejdsgivere bør belønne cyklister

De danske arbejdsgivere har meget at vinde på, at deres medarbejdere tager cyklen i stedet for at køre i bil eller tage offentligt transport på arbejde.

Cyklen er som nævnt motion – og sunde, motionerende medarbejdere kan koncentrere sig i længere tid, skal holde færre pauser og producerer i det hele taget mere. En cykel til en medarbejder kan være en fantastisk investering i øget effektivitet.

Flere danske virksomheder sponsorer elcykler til deres medarbejdere. Elcykler giver lidt hjælp op ad bakken og i modvind og mindsker derved modstanden mod at cykle. Det bliver nemmere at tage cyklen på arbejde, når man har en elcykel. Denne investering i elcykler står arbejdsgiveren til at tjene mange penge på, når først resultaterne i form af en mere produktiv medarbejdere på de samme arbejdstimer begynder at vise sig.

Bilen bliver dyrere og dyrere – offentlig transport langsom og “træls”

I fremtiden får de danske pendlere flere gode grunde til at tage cyklen frem for bilen eller den offentlige transport.

Prisen på at have en bil går en vej – op. Både fordi, at prisen på benzin og olie er nærmest permanent stigende og fordi at regeringen udviser store ildhu i forhold til at finde på flere afgifter, der kan pålægges de danske bilister.

Den offentlige transport er ikke altid lige stabil – det ved enhver DSB-pendler i forvejen. En bus, et tog eller især metroen kan derudover være lidt af sygdomsspreder, da mange mennesker samles på lidt rum i et dårligt luftmiljø.

Løsningen på alle disse problemer hedder en cykel – potentielt en elcykel, der gør det endnu nemmere at komme ud over stepperne.

Det vil spare Danmark for mange hundrede millioner kroner i sygehusvæsnet. Det vil skabe mere effektive medarbejdere og spare arbejdsgiverne for millioner i tabt produktivitet som følge af køer, nedbrudte biler og ineffektive medarbejdere.

Og vi bliver alle sammen gladere som følge af de endorfiner, der frigives af hjernen i forbindelse med motion.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Overcast Clouds
17
19º - 10º
67%
8.31 km/h
19.8
7.81
tors
15.92
10.69
fre
18.15
9.37
lør