Udviklingen indenfor print går entydigt i én retning: færre og større enheder

Artiklen indeholder reklamelinks

Vi printer hvert år mange millioner sider A4-papir i Danmark. Print er derfor også en ganske væsentligt udgiftspost for mange virksomheder – og de ser naturligvis en fordel i at spare, hvor det muligt er. Det gælder især for en recessionstid som den nuværende.

Når målet er ikke at bruge flere penge på print end nødvendigt, er metoderne klare – færre og større enheder.

Blot at have få, centraliserede enheder til at varetage print-, scan- og kopiservice for hele virksomheden nedsætter i en ganske væsentlig grad det budget, der ellers skulle sættes af til print- og kopivirksomhed inden for de fire mure.

Store og centraliserede enheder

Med store og centraliserede enheder menes især multifunktions-netværksprintere.

Multifunktion refererer til, at printeren ikke alene kan printe, men også indeholder funktionalitet til at scanne og kopiere. Når en enkelt enhed kan varetage alle funktioner, skal der ikke flere maskiner til – og vedligeholdelsen kan derfor også holdes til et absolut minimum. Multifunktionsmaskiner koster mere i ren og skær anskaffelse, men det tager ikke lang tid før end de har forvandlet sig til en for virksomheden god forretning.

Netværksprinter er termen for printere, der er koblet sammen med diverse computere ikke med et traditionelt USB-kabel, men ved hjælp af virksomhedens internetnetværk. På denne måde kan flere computere, i teorien næsten ubegrænset, “logge på” printeren samtidigt og klare deres print ad denne vej. Hver medarbejder behøver ikke sin egen printer og det sparer virksomheden for meget besvær.

Finansiering af maskiner ved leasing

Den ene tendens er de store og centraliserede multifunktions-netværksprintere.

En anden tendens er finansiering af virksomhedens store enheder ved hjælp af leasing. Virksomheden lægger ikke de store beløb på bordet i form af anskaffelse – de vælger i stedet for at lease deres udstyr.

Leasing af printerudstyret giver virksomheden en fast udgift hver måned, der er nem at budgettere med. Samtidigt får virksomheden ofte print- og kopiservice med i ‘købet’, når de leaser deres printudstyr, og alle aspekter af virksomhedens printereventyr er derved dækket ind.

En stor multifunktionsprintermaskine, endda som netværksprinter, er sjældent en lille investering. Og det især ikke for en mindre virksomhed, der kan have stor gavn af i stedet for at lease sig til udstyret.

Print- og kopiservice fjerner bekymringerne

Den sidstnævnte print- og kopiservice, mange virksomheder får med i forbindelse med leasing af printerudstyr, går slet og ret ud på at fjerne besværet og administrationen i forbindelse med at have en (multifunktions)printer fra modtagervirksomheden.

En ekstern virksomhed, specialiseret i netop print- og kopiservice, går ind og varetager denne del. De sørger for at vedligeholde udstyret, at fylde blækpatroner op, at stå for den rette opsætning af netværket blandt printere og computere og des lignende – i det hele taget sørger de for, at printerne virker og at virksomhedens medarbejdere ikke skal bruge deres dyrebare arbejdstid på at rende rundt efter blækapatroner og underlige fejlbeskeder på printerens lille display.

Print- og kopiservice fjerner alle bekymringerne i forbindelse med at have en printer.

Og en kombineret multifunktions- og netværksprinter fjerner mange af omkostningerne forbundet med samme.

Det er sund fornuft. Og det har de danske virksomheder indset – tendens er tydelig. Færre og større maskiner.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Overcast Clouds
2
3º - 1º
90%
7.61 km/h
3.75
1.76
lør
3.99
3.36
søn
3.37
2
man