Vælg den bedste pære til din virksomheds belysning

Artiklen indeholder reklamelinks

De gamle designerlamper er blevet re-designet, så de passer med den nymoderne teknologi – heri forskellige pære. Der er utrolig mange begreber man skal være bekendt med når man skal vælge den rigtige pære. Især tre vigtige begreber som; Energimærket, Kelvin og Ra er forskellige lyskilder der komplementerer din nye designerlampe på forskellige måder. Så hvad skal du helt konkret kigge efter?

  • Energimærket: Kig altid efter de tre A’er; A, A+ eller A++. De viser at pæren giver meget lys per brugt kWh. På Energimærket skal pæren leve op til en række krav deriblandt et minimum farvegengivelse på 80 Ra.
  • Ra: Ra er pærens evne til at genskabe farver hvor 100 svarer til dagslys. Det er altid en god idé at sikre sig, at lyskilderne som minimum ligger på 80 eller derover. Jo højere værdien er, jo bedre lyskvalitet får du.
  • Kelvin: Dette er lysets farvetemperatur. Placerer du en designerlampe i et opholdsrum ville det være ideelt med varmt eller neutral belysning som vil svare til 3.000 til 4.000 Kelvin. Jo højere værdien bliver i Kelvin jo koldere lys.

Hvis ikke du kan lide lyset, eller pæren ikke matcher, så få din pære byttet, da dårligt lysindfald kan ødelægge oplevelsen af den dyre designerlampe. Den kendte producent Louis Poulsen har blandt andet lavet en guide omkring valg af pære som komplementerer designerlamper bedst. Er du i tvivl er det altid en god idé at kontakte butikken hvor du har købt din lampe eller besøge producentens hjemmeside og læse de guides som er tilgængelige derpå.

Læg en dæmper på forbruget

En god idé er også at lukke dagslyset ind i stuerne og mindske forbruget af halogenlys, da de sluger utrolig meget energi. Den bedste fremgangsmåde er at vælge en kombination af; glødepærer, halogenpærer og sparepærer.

Det er værd at notere, at en sparepære bruger 75 procent mindre energi end en almindelig glødepærer og så holder den op til 10 gange længere. Det er som udgangspunkt også en rigtig god idé at implementere en lysdæmper på lamperne, så du dæmper lyset og sparer op til 25 procent el.
Brug af glødepærer anbefales især på steder med en kort brændetid. Ydermere bruges de hvor det er afgørende med en god gengivelse af farver.

Den varme og bløde lysfarve står i kontrast til halogenpæren som har en mere intens og skarp belysning som kan virke blændende.

Lampearmatur bør også altid vælges i forhold til æstetikken som komplimenterer resten af huset/rummet. Er du i tvivl kan du altid spørge butikken hvor du har købt din designerlampe, så er du sikker på, at du får en grundig og kyndig vejledning.

Udnyt lyset fra din designerlampe

Designerlamper skaber sine egne lysrum, der kan være større eller mindre former alt afhængig af placeringen og materialer. Hvis vi tager spisepladsen som et eksempel skal belysningen kunne give en særpræget stemning når familien samles for at spise.

Dagslyset skal derfor kunne afskærmes om dagen samt skal det kunne dæmpes om aftenen. Pendellamper på 60 centimeter er skræddersyet til dette behov. Monteres der en glødelampe eller halogenglødelampe sikrer disse en positiv oplevelse samt fremhæver madens farvemæssige kvaliteter.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Light Snow
1
3º - 1º
93%
6.63 km/h
3.75
1.53
lør
3.99
3.36
søn
3.37
2
man