Vil de ændrede tilskudsregler påvirke omsætningen hos landets tandlæger?

Artiklen indeholder reklamelinks

Fald i det offentlige tilskud til tandrensningerDen 15. juli 2013 blev det offentlige tilskud til ydelsen ”Kontrol af diagnostisk fund ved diagnostisk undersøgelse” fjernet.

Tidligere på året blev også tilskuddet til tandrensning reduceret, så det offentlige som udgangspunkt kun giver tilskud til én årlig tandrensning.

Patienterne vil derfor opleve, at tandlægeregning er en anelse større, end de plejer at være.

Brancheforeningen for tandlæger Tandlægeforeningen mener, at den brugerbetalte del af tandlægeregningen i forvejen er alt for høj, og at brugerbetalingen rammer socialt skævt.

Ifølge Tandlægeforeningen bør alle have adgang til en god grundlæggende tandpleje.

Det er regeringen, som har vedtaget nedskæringen i de nævnte offentlige tilskud.

Sundhedsministeren har ikke ønsket at imødekomme de protester, som Tandlægeforeningens er fremkommet med både direkte over for Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse og i medierne.

Patienternes øgede udgifter til tandlægebesøget får dog ikke tandlægernes omsætning til at stige, idet der udelukkende er sket en flytning af omkostningerne fra det offentlige til patienterne.

I skrivende stund er det for tidligt at vurdere, om det bortfaldne tilskud vil få omsætningen til at falde hos landets tandlæger. Nogle patienter vil måske fravælge tandrensningen ved hvert andet besøg hos tandlægen, nu hvor de selv skal betale en større andel af regningen.

Flere iagttagere taler om, at denne reducering i det offentliges tilskud til besøget hos tandlægen blot vil være ét af flere skridt imod total brugerbetaling.

Spørgsmålet er måske mere; hvor hurtigt kan det offentlige tilskud helt reduceres?

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Overcast Clouds
8
10º - 7º
93%
3.23 km/h
8.29
5.28
fre
7.62
5.72
lør
5.7
-0.46
søn