Wegner skabte tidløse møbler i god kvalitet

Artiklen indeholder reklamelinks

Navnet Wegner forbindes af mange mennesker med møbler i god kvalitet og tidløst design. Hans J. Wegener er nemlig en af de mest anerkendte møbelarkitekter, der gennem sit liv har sat et stort aftryk på danske hjem gennem hans smukke og kreative møbler og lamper.

Wegners produkter er så tidløse, at de også den dag i dag, står i toppen af ønskelisten hos mange både i Danmark og udlandet. Møblerne findes i mange danske hjem, og er alle i et flot skulpturelt design, som altid passer ind i alle typer af hjem.

Fakta om Hans J. Wegner

  • Født den 2. april 1914
  • Død den 26. januar 2007
  • Født i Tønder
  • Søn af en skomager
  • Blev uddannet snedker som 17-årig
  • Startede på kunsthåndværkerskolen som 20-årige, og blev derefter arkitekt
  • Startede i 1940 et samarbejde med Arne Jacobsen og Erik Møller for at indrette Århus’ nye rådhus
  • Startede sin egen tegnestue i 1942
  • Træ var Wegners foretrukne materiale
  • Anses som værende en af de mest kreative og produktive danske møbelarkitekter nogensinde

Når patina gør det smukkere

Nogle mennesker bliver drevet af det smukke design, der bliver ved med at være flot. Wegner gjorde det enkelt og genialt. Stolene kan haves i en livstid, og mange mener at slid og patina blot gør møblerne flottere, og giver dem mere sjæl.

Møbler tegnet af Hans J. Wegner bliver ved med at have værdi, hvilket får flere og flere mennesker til at investere i de ellers dyre møbler. Billigere møbler mister sin værdi allerede i det øjeblik, du køber det. Derudover risikerer man også at skulle skifte de billigere møbler ud oftere, da de halter efter, når det kommer til kvalitet.

Wegners stole kan man have i en hel livstid uden, at de skaber problemer. Mange sætter også stor pris på at eje en stol, der følger en gennem livets forskellige faser og samtidig oser af gode minder.

Reparation af designerstole – en ny branche skabt

En stor del af Wegners stole har fletsæder. Selvom kvaliteten er god og stolene oftest ældes med ynde, kan de efter mange år godt have brug for en opfriskning. På den måde kan stolen holde en livstid mere.

Wegners design har altså skabt en branche, der beskæftiger sig med reparation af designerstole. Der findes nogle virksomheder, der kan yde stoleflet på designerstole og dermed give stolen nyt liv. Det kan nemlig ofte være en enkel renovering af stolen, der kan få den til at passe ind i den øvrige indretning.

Wegner var med til at gøre Danmark kendt for design. Møblerne er præsenteret over hele verden, og efterspørgslen er stor – også nu ni år efter den kendte møbeldesigners død. Man oplever prishop ved mange af Wegners design. Særligt de ældre mere sjældne stole der er holdt i god stand stiger i pris som årene går. På dem oplever man nemlig den smukke patina på tætteste hånd.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Moderate Rain
19
21º - 13º
89%
2.46 km/h
20.39
12.27
tirs
20.86
12.3
ons
20.89
11.44
tors