Ffyraften og robotplæneklipperen slår græsset

3 tips til at eliminere spildtid

Artiklen indeholder reklamelinks

Både på arbejdet og derhjemme oplever vi danskere en stor grad af spildtid – tid, der ikke går til noget produktivt som fx at slå græsset, lede efter vores nøgler, tjekke Facebook på mobilen, se videoer på YouTube og lignende.

Ved at eliminere (meget af) denne spildtid er det muligt at sætte flere ressourcer af til ens arbejdsliv, vigtige projekter, ens familie og hvad man ellers ønsker at opprioritere.

Herunder får du 3 gode tips til netop at eliminere spildtiden med Erhvervsnyhederne.dk.

Robotterne kommer (også snart til bilen)

Allerede nu er det muligt at benytte robotter i både arbejdslivet og privaten. Det er bedst illustreret henholdsvis ved robotstøvsugere og robotplæneklippere. I stedet for manuelt at trække en plæneklipper rundt i manegen, eller at bruge en time eller to hver eneste uge på at støvsuge, kan robotter sættes til helt automatisk at udføre disse opgaver.

Det sparer dig i privaten for en time hver uge om sommeren og virksomheden for besvær samt en stor del af den rengøringshjælp, der ellers skal til. Robotter er billige og stabile til simple og gentagelige opgaver.

I fremtiden kommer vores biler også til at køre af sig selv. Google især eksperimenterer meget med selvkørende biler og optimister på området mener, vi ikke er mere end 5 år fra at se de første selvkørende biler på de (amerikanske) veje.

Svar med det samme, du får en mail – og overvej Inbox Zero

E-mails er en gigantisk tidssluger for mange danskere. Vi kan nemt sidde og bruge adskillige timer på at svare på mails, hvor det egentligt ikke er nødvendigt.

En teknik til at undgå dette hedder Inbox Zero.

Inbox Zero går ud på, at du i løbet af dagen “batcher” dine mails. Det vil sige, at du samler dem sammen til en stor stak. Herefter svarer du på dem alle sammen på en gang, så mængden af ulæste og ubesvarede mails er lig nul. Du kan eventuelt svare to til tre gange om dagen, hvis det er nødvendigt.

Når din indbakke er lig nul kan du tage hjem med god samvittighed. Og du ved, at alle ulæste mails, du ser den kommende morgen i din indbakke også er mails, du rent faktisk er nødt til at tage stilling til.

Et alternativ til ovenstående er, at du hver gang du åbner din mail-indbakke svarer på samtlige mails i den. Fordelen herved er, at du svarer første gang, du læser mailen. Hvis du venter med at svare skal du læse mailen 2 gange eller flere, og derfor spilder du tid på de mange ekstra læsninger.

Ulempen er, at du hurtigt kan blive distraheret fra de ting, du ellers laver i løbet af dagen, hvis du konstant skal svare på mails. Push-mails på telefonen er derfor en dårlig idé med ovenstående metode.

Stop med at se fjernsyn

Sidst, men ikke mindst, er der danskernes stuealter. Det store fjernsyn.

Vi danskere bruger i gennemsnit mere end 2 timer hver eneste dag på at se fjernsyn. Det er 14-15 timer på en uge, der kan bruges bedre på kvalitetstid sammen med familien eller det arbejde, man interesserer sig for.

Vi er i Danmark ikke engang nær forbruget i USA, hvor den gennemsnitlige amerikaner bruger hele 5 timer og 11 minutter foran fjernsynet hver evig eneste dag. Men på et nationalt basis er over 2 timer om dagen stadig 2 timer om dagen, man kan få meget ud af. Hver dag, hver uge, hver måned og hvert år af ens liv.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Overcast Clouds
19
21º - 10º
65%
8.7 km/h
19.8
7.81
tors
15.92
10.69
fre
18.15
9.37
lør