Gamle ar kan godt fjernes

Artiklen indeholder reklamelinks

arbehandlingAfhængigt af hvem du er, har du næppe lyst til at have et ar siddende på hovedet. Hvor det før i tiden var lig med ære, da arret sandsynligvis var kommet af kamp, passer det ikke i dag ind i vores skønhedsidealer.

Med mindre, du som erhvervsleder ønsker at sende et meget kamplysten og aggressivt signal, kan du derfor overveje at få dit ar fjernet. Nye teknologier gør ikke alene muligt – men både nemt og muligt at betale at få fjernet gamle ar dannet fra fx uheld. Ar opstår, når huden er blevet skadet som en reaktion på sårskorper. Des større skaden på huden er, des større er risikoen også for, at der bliver dannet ar.

2 behandlingsmuligheder

Du har grundlæggende set to muligheder for at behandle et ar. Det ene er kirurgisk og altså ved hjælp af lasere – den anden er ved hjælp af steroider og silikone. Steroideinjektioner kan være smertefulde og anvendes derfor i mindre og mindre grad, da de helt smertefrie silikonepræparater i stedet er ved at vinde indpas.

Det koster ikke mange tusinde kroner at behandle et selv større ar ved hjælp af silikonepræparater som fx Kelo-cote og Dermatix. Du kan med fordel dog stadig få hjælp af en professionel i forbindelsen med brug af præparaterne.

Sådan virker silikonen

Ud over arret danner silikonen en beskyttende hinde. Denne skabes sammen med det yderste hudlag og er både vandafvisende og beskyttende overfor snavs og bakterier. Denne ydre hinde er med til at fremme sårhelingen, da den stadig lader luften passere ind på arret.

Samtidigt med dette lindrer silikonen også kløe, den er enkel at påføre, som nævnt ganske smertefri og giver en elastisk beskyttelse af huden.

Du har ikke mulighed for at bruge silikone, før end såret er både helet og huden igen er intakt. Det er først herefter sårhelingen kan begynde at tage fart, når silikonepræparater bliver taget i brug.

Undgå sol og tætsiddende tøj

Når først behandlingen med silikone er begyndt, er det vigtigt at undgå tætsiddende tøj. Det kan irritere arbehandling og forsinke den. Derudover må silikonebehandling ikke få sol. Det er derfor nødvendigt at købe solcreme med ekstraordinært høj faktor. Kan du undgå sol i det hele taget er det at foretrække, men hvis ikke er det også en gedigen mulighed blot at påføre godt med solcreme. Køb eventuelt solcreme samme sted, som du får hjælp til at behandle dine ar for at være sikker på, at solcremen har en tilpas høj solfaktor.

Derudover bør du ikke engagere dig i nogen nævneværdig motion mens behandlingen står på. Det kan strække huden og medføre, at arbehandlingen i det hele taget skal genstartes med silikonebehandlingen.

Så langt tid tager behandlingen

Teknologien er kommet langt – men du skal stadig vente et øjeblik for at få dine ar behandlet. Med almindelige silikonepræparater skal du regne med at bruge mellem et og to kvartaler på at få dine ar behandlet.

Slutresultatet er, at det praktisk taget ikke er muligt at se, der før har været et ar – og med makeup kan det sidste dækkes fuldstændigt, skal du deltage i et event eller lignende.