3 tips til at holde længere på arbejdet

Artiklen indeholder reklamelinks

Ryg problemerFlere millioner danskere har i dag deres primære arbejdsgang på et kontor. De sidder og udfører deres arbejde på en computer og bliver reelt set betalt for at sidde ned hele dagen.

Om end de fysiske krav til arbejdet er til at overse, er det stadig mentalt udfordrende arbejde – og mange danskere arbejder hver dag sent ud på aftenen for at nå alt, de gerne vil.

Men dette har konsekvenser i den anden ende, og her taler vi især i forhold til netop fysikken. Sidder vi ned hele dagen, kommer vi i dårlig form og risikerer at få problemer med især ryggen.

Men 3 relativt ligetil tiltag kan være med til at forhindre rygproblemer og derved give os mulighed for at være effektive også om 20 år:

RollerMouse

Du sidder og læser denne tekst på en computer; sandsynligvis enten en tablet, en bærbar eller en stationær. Hvis sidstnævnte er tilfældet, har du sandsynligvis koblet en almindelig mus på.

Vi vokser op med en almindelig mus, da den er ligetil at styre; men musen er langt fra det bedste valg. Museskader er hyppige i Danmark. Siden 2006 har museskader været anerkendt som seriøse arbejdsskader.

En RollerMouse er et alternativ til musen, hvor du bevæger musen mellem dine fingre som sad du med et tastatur. Dine hænder rykker sig ikke og sidder i en mere naturlig position. Det er med til at forhindre tennisalbuen, når du har siddet ved en computer i et par år. Har du også problemer med led og gigtrisiko, bliver din RollerMouse blot en endnu bedre investering.

En RollerMouse koster et par tusinde kroner og er derved ikke noget billigt redskab. Men det bliver hurtigt en god investering for dig, kommer du ikke hjem med ondt i albuen og fingrene hver eneste dag.

Kontorstolen

De fleste af os starter med den nærmeste og billigste kontorstol, vi kan finde. Det er også en udmærket start – men som det indikeres i ordet ’start’ er det ikke en varig løsning.

Her bør du i stedet sigte efter at købe en god, ergonomisk og behagelig kontorstol.

Sådan en koster hurtigt nogle tusinde kroner på nettet, men det er en væsentlig faktor i forhold til at undgå problemer med ryggen. Efter arbejdsmiljøloven har alle kontormedarbejdere ydermere krav på at sidde i en god kontorstol, når de er på arbejde.

Daglige øvelser

Den sidste ting kræver lidt mere fra dig: nemlig at du hver eneste dag skal engagere dig selv.

Kontormedarbejdere ender nemt med at sidde med de samme problemer: ondt i fingrene, tennisalbuer, ondt i skuldrene og så videre.

En række simple øvelser kan hindre senere problemer, hvis du sørger for at udføre dem hver dag. Køb gerne en privat session hos en personlig træner nede i dit fitnesscenter for at sætte fokus netop på de øvelser, du kunne have godt af at bruge for at komme dine problemer til livs.

Hvilke øvelser du bør lave afhænger af, hvilke skader du er i risikozonen for at få og er derfor ikke noget, vi vil tage stilling til her på siden, kan vi sende ansvaret videre til en personlig træner i stedet.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Overcast Clouds
7
8º - 6º
91%
6.21 km/h
7.18
6.06
tors
6.81
3.85
fre
5.38
2.57
lør