5 nye gode grunde til at tage cyklen på arbejde

5 nye gode grunde til at tage cyklen på arbejde

Artiklen indeholder reklamelinks

5 nye gode grunde til at tage cyklen på arbejdeI Danmark er vi helt generelt rigtigt glade for at tage cyklen på arbejde – men det kan blive endnu bedre endnu. Vi sparer rigtigt mange penge, gør det mere sikkert for hinanden og gør miljøet en stor tjeneste ved at tage cyklen kontra bilen eller den offentlige transport.

Her får du 5 gode og konkrete grunde til at starte med at cykle på arbejde frem for, hvad du gør i dag i stedet!

Det bliver mere sikkert for alle

Des flere, der cykler på arbejde, des færre kører i bil – og med færre bilister bliver det mere sikkert for cyklisterne.

Modsætningsvis er flere bilister blot en ond cirkel, der gør det mindre og mindre sikkert at tage cyklen.

Du gør alle en tjeneste ved at tage cyklen på arbejde – især dine medcyklister, der har en bil mindre at bekymre sig om på vejene. Undersøgelser viser, at des mere sikkert, vi som befolkning anser det at cykle, des mere villige er vi også til at træde i pedalerne, når vi står op om morgenen.

30x billigere end at have en bil

En amerikansk undersøgelse viser, at det koster cirka 50.000 kroner i faste udgifter, altså eksklusive benzin og løbende drift, at have en bil per år.

Til sammenligning koster det cirka halvandet tusinde kroner at have en cykel – eller 30 gange mindre end bilen.

I Danmark er det endda endnu dyrere at have en bil qua de meget høje benzinpriser, de høje udgifter til reparation og registreringsafgiften. Det kan sagtens være 60 gange så billigt at have en cykel i Danmark som en bil.

Selv hvis du køber en lidt dyrere elcykel til omkring 10.000 kroner er det stadig mange gange billigere om året – eksklusive de løbende udgifter til benzin og reparation af bilen.

Du taber 6 kilo det første år

Gennemsnitligt taber cyklister 6 kilo det første år, de vælger at cykle på arbejde. Det er med andre ord et gratis fitnesscenter på hjul.

Har du en stram hverdag, hvor det er svært at finde tid til at nå ned i fitnesscenteret, kan løsningen være at vælge cyklen til. Din cykel (eller elcykel) får kiloene til at rasle af.

Du inhalerer mere udstødningsgas inde i bilen

Uanset om du cykler eller kører i bil får du udstødningsgas ind i kroppen – og det er skidt. At bo i byen kan over et helt liv korte ens liv af med flere år.

Men – overraskende for mange – du får mere udstødningsgas, når du sidder inde i bilen, end når du cykler afsted på din nye cykel. Biler virker måske nok hermetiske, men bilister sidder meget tæt på udstødningsrør lige foran dem – og noget af gassen ryger også ind i bilen. Cyklisterne er modsætningsvis ved siden af udstødningen og er ikke lige så ramte.

Du slipper for at bekymre dig om parkering

Hvor svært er det ikke at finde en parkringsplads inde i byen?

Med cyklen kan du bare parkere, hvor du lander – det tager aldrig mere end 5 minutter. Nogle steder kan du endda tage din cykel med ind på arbejde eller lægge en pocket bike i din taske.

Du sparer tid på at finde en parkeringsplads, og du sparer penge på ikke at skulle betale for den.

Det var 5 gode grunde – hvor mange skal du have for at købe en ny cykel eller elcykel til arbejdet?

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Overcast Clouds
2
3º - 1º
90%
7.61 km/h
3.75
1.76
lør
3.99
3.36
søn
3.37
2
man