Solgt-hus

Boligmarkedet blomstrer: Boliger bliver solgt hurtigere på trods af Corona

Artiklen indeholder reklamelinks

Nyeste boligtal viser, at der er stor efterspørgsel på boliger, samt at salgstiden på huse er kortere end tidligere år. Læs mere om det her.

Der er godt nyt fra boligmarkedet. Nyeste tal viser nemlig, at flere husejere får solgt deres bolig hurtigt på trods af Coronasituationen. Det er særligt godt nyt til de boligejere, som allerede har sat deres bolig til salg, men også til de husejere, som stadig overvejer, hvorvidt det er en god idé at sætte deres hus til salg nu.

Den korte salgstid gør dog også, at antallet af boliger i udbud bliver mindre, hvilket skaber en øget konkurrence om boligerne på markedet. Det betyder, at boligkøberne skal slå til hurtigere, hvis de ønsker at købe en bolig.

Læs med herunder og bliv opdateret på det seneste nyt fra boligmarkedet, og hvad de nye boligtal har af betydning for både boligsælgerne og boligkøberne.

Lavere udbud af boliger og kortere salgstid

I oktober er antallet af boliger til salg faldet igen, og udbuddet af boliger til salg er derfor fortsat lavt. Det skyldes dog ikke, at der er færre boliger på markedet end i tidligere år, men derimod at der er kommet flere købere til, som skal konkurrere om de boliger, der er i udbud.

Den øgede konkurrence om boligerne på markedet, betyder således, at boligerne bliver solgt hurtigere. Dette gør, at udbuddet af boliger bliver mindre og salgstiden kortere, hvilket giver køberne mindre betænkningstid. De skal derfor være hurtigere på aftrækkeren end tidligere, hvis de ønsker at købe en bolig, inden den bliver solgt til en anden køber.

En opgørelse fra Boligsiden viser også, at der har været stor efterspørgsel på husene i andet kvartal af 2020. Lige knapt halvdelen af de sælgere, som havde sat deres bolig til salg i april-juni fik solgt huset inden for tre måneder. Det er således en ret stor andel, der har fået solgt deres bolig inden for så kort tid.

Boligstatistikker fra tidligere år viser da også, at det er det højeste antal, der har fået deres hus solgt inden for tre måneder i denne periode siden 2012. Dette tyder på, at boligsalget langt fra er truet, men derimod har oplevet en stor fremgang i 2020 på trods af Corona.

hoej-efterspoergsel-paa-huse

Sæt roligt boligen til salg

Der er således ingen grund til bekymring, hvis du allerede har sat din bolig til salg, eller hvis du overvejer, om du skal sætte din bolig til salg. Tværtimod gør den korte salgstid og det lave udbud det attraktivt for mange sælgere at sætte deres hus til salg nu, fordi sandsynligheden for en hurtig bolighandel og en god pris på boligen er større.

Overvejer du at sælge dit hus, bør du dog altid kontakte din lokale ejendomsmægler, som kan hjælpe dig med at vurdere og sælge boligen, så du får den bedst mulige pris for din bolig. Bor du på Djursland eller i Østjylland kan en ejendomsmægler i Ørsted være et godt bud. Her kan du desuden få et gratis salgstjek af din bolig, så du ved præcis, hvor meget du vil kunne forvente at få for din bolig.

Står du derimod og skal købe en ny bolig, kan de nye boligtal være en smule afskrækkende. En hurtigere salgstid og et lavere udbud betyder en hårdere konkurrence om boligerne. Skal du købe ny bolig, er der derfor mindre tid til beslutningstagning, hvilket kan besværliggøre købsprocessen. Hos en ejendomsmægler i Ørsted kan du dog også få køberrådgivning, hvilket kan være en god hjælp, når du skal finde den rette bolig og slå til hurtigere end ellers.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Overcast Clouds
2
3º - 1º
90%
7.61 km/h
3.75
1.76
lør
3.99
3.36
søn
3.37
2
man