Chat og telefon afløser den interne IT-afdeling

Artiklen indeholder reklamelinks

Små som mellemstore og endog også store virksomheder har haft behov for at spare og skære ned i anledning af den nylige, og endnu ikke overståede, recession.

Dette har for mange virksomheder betydet, at den interne IT-afdeling er røget væk som noget af det første. Dette skyldes bl.a., at IT som service er nemt at outsource til andre virksomheder og at det for manges vedkommende ikke bidrager direkte til “omsætningen” som fx en salgsafdeling gør det.

At den interne IT-afdeling ikke er til stede betyder dog ikke, at alle IT-apparater med et virker som de skal og det udrydder ikke behovet for at få den løst famøse fejl 40 – begrebet forklares længere nede.

Derfor tyr flere og flere danske virksomheder til IT-serviceabonnementer. Og her hedder løsningen chat og telefon.

Nye metoder giver kunderne flere muligheder – og er administrerbare

For virksomhederne er formålet med et abonnement på IT-service nemt at kunne komme i kontakt med professionelle IT-folk og få løst de IT-problemer, der løbende opstår.

Det havde de før en intern IT-afdeling til, hvortil de kunne kommende rendende med deres computere i tide og utide.

Med et abonnement på IT-service sker det i stedet med især telefon og chat.

Chatten giver mulighed for at vise billeder af problemet og gør det samtidigt nemt at kopiere kommandoer ind for medarbejderen. Telefonen, som alternativ eller supplement, tillader medarbejderen hurtigt at beskrive det opståede problem og derved få det løst.

Og at have chat og telefon kørende med en professionel IT-afdeling koster langt mindre end at have en intern IT-afdeling kørende med udgifter som kurser, nyt hardware, ferietillæg og så videre. Chat og telefon er den billige løsning.

Hvad fremtiden byder på

Chat og telefon er ikke den endelige løsning til IT-service.

Fremtiden kommer til at byde på flere andre muligheder i form af bl.a. videochat, hvor medarbejderen ansigt til ansigt kan chatte med en supporter, bedre services med et begrænset behov for support og fjernstyring (dette er allerede en væsentlig del af mange IT-serviceabonnementer i form af bl.a. TeamViewer) med videre.

Uanset at de services virksomhederne bruger bliver bedre og bedre, og derved mindsker behovet for IT-support, vil der stadig opstå de famøse fejl 40. Det er de fejl, der foregår cirka 40 centimeter fra skærmen..

Derfor vil behovet for IT-service ikke ændre sig markant – det er blot metoden, med hvilken man modtager denne support og IT-service, der er under ændring. Chat, telefon og fjernstyring er ofte mere effektive og i særdeleshed mere priseffektive løsninger end at have en fuldtids intern IT-afdeling til at sidde hos virksomheden.

Og en deltids-IT-medarbejder duer som bekendt ikke, da problemer både kan opstå når denne er på arbejde og især når denne ikke er. Det er dyrt at have en intern IT-afdeling. Det behøver IT-service på abonnement ikke at være.

Større udviklingsprojekter kan være den ene undtagelse, hvor det faktisk giver mening at have en intern afdeling til at tage sig af arbejdet – men det er også den ene undtagelse, og det er ikke engang selvsagt i en verden, hvor outsourcing til tredjeverdenslande skaber en ugunstig tilstand for de danske IT-udviklere, der ikke har mulighed for at konkurrere på samme priser.

Den interne IT-afdeling må både på en korte og den lange bane uanset se sig slået af chat og telefon – og de virksomheder, der reagerer herpå nu, står til at spare de fleste penge.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Overcast Clouds
7
7º - 6º
91%
6.21 km/h
7.18
6.06
tors
6.81
3.85
fre
5.38
2.57
lør