Uddannelse af medarbejdere

Få hjælp til udvikling af medarbejderstaben med DISC-analyser

Artiklen indeholder reklamelinks

Det er vigtigt, at man passer sammen, hvis man skal bruge meget tid sammen. Det gælder sådan set i alle aspekter af livet, hvad enten det gælder i parforholdet, på arbejdet eller om det er på fodboldbanen. I alle relationer af en vis tyngde og varighed er der et element af, hvor godt man passer sammen, og man skal være opmærksom på det, hvis man vil præstere og trives – også på arbejdspladsen.

Selvom man kan sige, at alle er professionelle, og at man godt kan tilsidesætte personlige holdninger i et stykke tid for at fokusere på opgaven foran en, får man et bedre resultat, når der mere harmoni. Harmoni kan opnås på mange måder, men den gode kemi er vigtig.

Værd at bemærke er det, at harmoni ikke nødvendigvis kommer af at finde en masse helt ens mennesker. Der findes for det første ikke helt ens mennesker, men man kan sagtens opnå harmoni i en flok af meget forskellige mennesker.

Det kommer snarere an på, hvordan man tilrettelægger samarbejdet og samspillet mellem disse mennesker, og her kan DISC-analyser hjælpe.

Integreret del af HR

HR-afdeling

Selvom det ikke er alle, der lægger lige meget værdi i brugen af disse DISC-analyser eller andre former for personlighedstests, er der værdi at hente. Andre tror nemlig meget på disse analyser af folk, og i nogle HR-systemer er DISC-profiler integreret i softwaren.

DISC er netop også oplagt for HR, fordi HR som bekendt handler så meget om medarbejderne og at få det maksimale ud af de medarbejdere, man har og får. DISC-analyser bliver af flere rekrutteringsbureauer og der findes mange afarter af disse personlighedstests.

Eksempelvis tilbyder Jobindex en persontypetest, som ikke nødvendigvis bliver brugt direkte til at ansætte folk, men Jobindex lægger selv op til, at man kan bruge til at finde det rette match i forhold til steder at søge job.

Kig efter valide tests

Der findes tonsvis at tests på nettet, som påstår, at de kan sige noget om din personlighed. Tusindvis af dem. Det er ikke alle sammen, som reelt kan bruges til noget, og det skal man være opmærksom på, inden man lægger alt for meget i dem.

Nogle tests er kun lavet for sjov, og det er ikke meningen, at de skal bruges til at kunne trække en masse ud af. Der findes jo eksempelvis test, som skal afsløre, hvilken drink der passer bedst til en og lignende, og de har jo et andet fokus ens de reelle tests.

DISC-metoden er bredt anerkendt som en valid måde at lave disse tests på, og for at kunne lave en egentlig DISC-test, skal man certificeres. Der er altså en procedure, som skal sikre, at der er et vist niveau af seriøsitet og grundighed i forhold til analyserne og de DISC-profiler, der kommer ud i den anden ende.

Særligt med tanke på, hvor mange virksomheder der benytter sig af metoden og kigger på en eksisterende eller potentiel medarbejders DISC-profil, er det vigtigt, at resultaterne kan bruges til noget, og derfor er det vigtigt at tage de rigtige personlighedstests.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Clear Sky
11
12º - 5º
68%
10.71 km/h
8.13
4.7
man
9.54
4.05
tirs
9.01
2.54
ons