Iværksætteriet sprudler i Favrskov – Årets Iværksætterkommune i 2012

Artiklen indeholder reklamelinks

I december 2012 skulle årets iværksætterkommune findes. Prisen blev givet til den kommune, der gav spirende iværksættere de bedste betingelser for at starte en succesfuld virksomhed. Prisen endte med at gå til Favrskov Kommune hvor iværksætteriet sprudler med tøjmærker, markedsføringsvirksomheder, ejendomsmæglere, opfindere og meget mere.

Favrskov kommune har med Østjysk Iværksætteri-center gjort en stor indsats for at øge iværksætteriet i kommunen. At have mange iværksættere i kommunen medfører flere fordele – mest af alt at iværksættere skaber jobs. Der er derfor tale om gedigent god økonomi for kommunen i forhold til at have mange iværksættere.

Og iværksætteriet stopper ikke ved kommunen – også indenfor kommunen er der uddelt hæder til en speciel iværksætter:

Årets iværksætter i Favrskov fundet

Siden 2001 har netop Østjysk Iværksættercenter kåret Årets Iværksætter i Favrskov. I 2013 var det ekstra interessant, da kommunen netop havde vundet prisen som Årets Iværksætterkommune.

Nomineret til prisen som Årets Iværksætter i Favrskov var:

Danbolig Hadsten – ejendomsmægler startet af Joan Pank
Rebels Union – tøjmærke startet af unge Emil Lyng og Frederik Klüwer på henholdsvis 21 og 18 år
Hammel Fjernvarme – ved Niels Haugaard
Nielco IT – IT-support og -sikkerhed ved John Nielsen, der herudover også beskæftiger sig med online synlighed i OnlineSynlighed.dk

Alle ovenstående iværksættere havde til fælles at være under 5 år gamle, at have overskud, at have skabt arbejdspladser og at have et godt idégrundlag – kravene for at blive nomineret som Årets Iværksætter. Hvis en nomineret virksomhed var kendt såvel indenfor kommunegrænserne som udenfor ville dette bestemt heller ikke trække ned.

Prisen endte med at gå til Danbolig Hadsten. Den nye filial blev startet i 2011 af Joan Pank efter at hun havde været på et kursus og efterfølgende sparring i Østjysk Iværksættercenter. Inden der var gået et år havde Joan ansat sin første medarbejder og endnu en er siden blevet tilføjet til den spirende virksomhed – et flot eksempel på lokalt iværksætteri, og et eksempel på at Østjysk Iværksættercenter har opfyldt sit formål.

Det var 12. gang prisen for Årets Iværksætter blev uddelt i Favrskov kommune. Tidligere vindere er bl.a. SuperBest og Green Farm Energi. Joan Pank er den første kvindelige modtager af prisen som Årets Iværksætter i Favrskov.

Østjysk Iværksættercenter hjælper iværksættere

Prisen som Årets Iværksætterkommune landede især hos Favrskov takket være Østjysk Iværksættercenter, der har hjemme på Startgodt.dk. På websitet er det muligt at finde dokumenter såsom juridiske kontrakter og økonomiske skabeloner, at få svar på normale spørgsmål iværksættere har, at finde relevante rådgivere indenfor regnskab, jura, markedsføring og meget mere.

Derudover kan man med mentorordningen og rådgivning blive hjulpet godt i gang som iværksætter – det præcise tilbud Joan Pank tog imod, da hun startede sin ejendomsmægler-forretning, hvilket endte med at give hende prisen som Årets Iværksætter i Favrskov.

Centerets formål er at agere vækstmotor for iværksætteri i kommunen. Årets Iværksætter i 2012 er et godt eksempel på at dette er lykkes.

Fra Erhvervsnyhederne.dk skal der lyde et stort tillykke til Joan Pank og Danbolig Hadsten for den flotte pris!

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Overcast Clouds
2
3º - 1º
90%
7.61 km/h
3.75
1.76
lør
3.99
3.36
søn
3.37
2
man