Odenses ældre borgeres hjem invaderes af 3000 robotstøvsugere

Artiklen indeholder reklamelinks

robotstoevsugere-odenses-aeldreI den kommende tid skal op mod 3000 robotstøvsugerne installeres hos de af Odense Kommunes ældre borgere, der ikke selv kan klare rengøringen i deres eget hjem.

Indkøbet af robotstøvsugerne blev besluttet i august måned 2013, og kommunen havde egentligt budgetteret med at skulle indkøbe 4057 robotstøvsugere. Sidenhen har kommunen dog valgt at anskaffe færre.

Gitte Østergaard, sammenhængschef i Ældre- og Handicapforvaltningen i Odense Kommune, fortæller: “Vi oplevede, at nogle borgere blandt andet valgte en selvkørende støvsuger fra. Jeg kender ikke årsagerne, men det kan være, at de har fået familien, en privat leverandør eller en helt tredje til at stå for støvsugningen”. og hun fortsætter: “Derfor har vi valgt kun at købe tre tusinde støvsugere til en start, men vi har mulighed for at købe flere, hvis det viser sig, at flere borgere kan få glæde af den selvkørende støvsuger”.

Ældre Sagen ikke begejstret

Hos Ældre Sagen er man dog ikke begrjstrede for udsigten til invationen af robotstøvsugere hos de ældre.

Underdirektør i Ældre Sagen Michael Teit Nielsen siger: “Der har været meget blandede erfaringer med robotstøvsugere. Teknologien har ikke været moden nok, og i mange hjem har robotstøvsugerne mere skubbet støvet rundt frem for at gøre rent.”

Hos Odense Kommune forventer man, at de anskaffede robotstøvsugerne vil spare kommunen for op mod 7,2 millioner kroner.

Michael Teit Nielsen fortæller: “Vi undrer os over, at der lige pludselig skulle være kommet et marked for tre tusinde ældre, hvor robotstøvsugere vil være en god løsning.”. Underdirektøren fortsætteer: “Så vil vi sammen med vores lokalafdeling i Odense holde rigtig godt øje med udviklingen her.”

Stadig mulighed for gammeldags støvsugning

Der vil dog i helt særlige tilfælde stadig være mulighed for, at Odense Kommune vil tilbyde traditionel støvsugning for de ældre. Det kan eksempelvis være, hvis det af helbredsmæssige årsager ikke kan forsvares at anvende en robotstøvsuger. Eller hvis en ældre borger er svært dement.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Few Clouds
2
7º - -1º
93%
1.87 km/h
6.84
1.69
man
9.3
0.56
tirs
9.65
2.15
ons