Tidsoptimering i hjemmet skaber effektivitet på arbejdet

Artiklen indeholder reklamelinks

Des mindre tid, der skal bruges på trivielle og kedelige opgaver i hjemmet, des mere tid er der til overs til at skabe resultater på arbejdet.

Som selvstændig, leder eller anden person, der har brug for så meget effektiv tid på arbejdet som muligt, skal det derfor overvejes at skære disse manuelle opgaver væk.

Det skaber mere tid til en sund virksomhed – eller et sundt familieliv, er det her, prioriteringen skal sættes.

Erhvervsnyhederne.dk har samlet et par gode idéer til hvilke opgaver, du kan skære væk i hjemmet hvordan:

Robotplæneklipper til haven

At slå græsset kan hurtigt tage en time eller to hver uge i sommerperioden. Det er dum tid at bruge, når det er så nemt at undgå med en robotplæneklipper.

En robotplæneklipper klarer automatisk græsplænen. Den skal blot sættes i gang, hvorefter den kører for sig selv og langsomt tager græsplænen græsstrå for græsstrå. Det er ikke lige så hurtigt som selv at klare græsplænen med en havetraktor, men der er til gengæld intet manuelt arbejde involveret i processen med robotplæneklipperen.

En robotplæneklipper koster fra cirka ti tusinde kroner og opefter alt afhængigt af størrelsen af ens græsslåmaskine. For langt majoriteten af alle danskere vil en robotplæneklipper til ti tusinde kroner være alt rigeligt.

Rengøring

Et andet ærgerligt punkt at bruge ens værdifulde tid på er rengøring.

Har man ikke en husbond eller viv derhjemme til “at tage skraldet”, kan man med fordel hyre ugentligt hjælp til dette.

At få en studerende eller lignende til at klare rengøringen en time eller to 2-4 gange om måneden koster ikke meget over et til to tusinde kroner afhængigt af behov.

Det er et småt beløb at slippe taget i betragtning af, at hele bekymringen omkring rengøring og den faktiske tid, der skal bruges på det, forsvinder. Tværtimod kan man komme nem og nyde en flot, ren og indbydende lejlighed eller hjem klargjort af en professionel til en billig pris. Du vinder tid og glæde og holder gang i den danske beskæftigelse.

Få klargjort mad

I USA er det ganske normalt at hyre en person til at passe børn, klargøre mad og klare den almindelige rengøring i hjemmet. Det er vi ikke vant til på samme måde i Danmark.

Vi er dog begyndt at tage især madprincippet til os. Her møder en person ind i ens køkken og klargør mad fx 3 gange om ugen til aften. Denne person står selv for at købe mad og klargøre denne – så er aftensmaden serveret, når alle senere kommer hjem.

Derved skal man ikke bruge tid på faktisk at lave maden, der for en familie ellers hurtigt kan tage en time eller to. Samtidigt undgår man at leve af havregryn, tun og spaghetti, da personen ansat kan brillere med spændende retter.

Alle tre ting – en robotplæneklipper, rengøringshjælp og hjælp et par gange om ugen eller tre til aftensmad – skaber tid i hverdagen. Tid, der kan bruges bedre enten på familie, på arbejde eller på det, man rent faktisk interesserer sig for.

Det er spild af tid at slå græs og selv gøre rent – i hvert fald, er man selvstændig, leder eller lignende og derved med incitament til (og midler til) at slippe herfor.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Overcast Clouds
7
7º - 6º
91%
6.33 km/h
7.99
6.14
ons
7.18
6.06
tors
6.81
3.85
fre