Var det en falliterklæring for Den Danske Model, da Vejlegaarden gik konkurs?

Artiklen indeholder reklamelinks

Sagen med Vejlegaarden er en yderst ekstrem situation. I hvert fald en situation der hidtil ikke er set herhjemme i Danmark ofte eftersom denne er så ekstrem som den er.

Nogle har meninger omkring, at det er en falliterklæring for den danske model medens andre mener det helt modsatte. 

Den danske model er efterhånden blevet ret populær og man kan den dag i dag finde den i stort set alle lande der er medlem af EU samt andre vestlige lande. Eftersom det er her i Danmark selve modellen er opstået er det da også ærgerligt, at man ser en situation som den med Vejlegaarden. Når det som sagt er her i Danmark selve modellen kommer fra, forpligter vi os også på en eller anden måde til, at være en rollemodel for de andre lande, hvilket vi desværre ikke har været i situationen med Vejlegaarden.

Mange mener derfor dette har været en falliterklæring for den danske model og ligeledes andre forsvaret dette. Den danske model er selvfølgelig en model der har fungeret ret godt igennem en lang årrække og også i mange af de andre vestlige lande. Den danske model er endda netop i øjeblikket ved, at blive implementeret i de lande der lige er blevet medlem i EU, hvilket jo er et stort skridt fremad for disse lande.

Det ville være ærgerligt hvis man valgte, at afskaffe den danske model i lande pga en lille episode såsom den ved Vejlegaarden. Desværre er det sådan, at der sker uheldige ting og dette kan man altså ikke forhindre. Det er noget af det som man i fremtiden må prøve, at forhindre eftersom det bliver utrolig svært ikke, at have den danske model i lande som netop Danmark. Det er i hvert fald en stor problemstilling, hvilken model man ellers skulle bruge eftersom mange skeptikere ikke mener der er andre der ville virke ordentligt i lande med ordentlige forhold såsom Sverige, Danmark, Storbritannien mv. Derfor kan man ikke bare erklære den danske model for fallit eftersom landene, hvori denne model er implementeret får svært ved, at skulle vænne sig til andre modeller frem for netop den danske.

Man bør i hvert fald overveje stærkt, hvordan man ellers skulle agere i fremtiden på problemer som der hændte ved konkurs erklæringen af Vejlegaarden. En iværksætter giver aldrig op, hvorfor det måske i sidste ende endte med netop en konkurs for Vejlegaarden. Lad os se hvordan man i fremtiden vil fortsætte, om det bliver med eller uden den danske model, bliver bestemt spændende og følge.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Overcast Clouds
2
3º - 1º
90%
7.61 km/h
3.75
1.76
lør
3.99
3.36
søn
3.37
2
man